недеља, 14. март 2010.

Dnevnik mlade supruge

Ponedjeljak

Evo završio se medeni mesec i smestili smo se u naš novi dom. Veoma je zabavno kuvati za Tomu. Danas sam napravila predivan kolač po receptu: "Umutite 12 jaja odvojeno". Ali kako nisam imala dovoljno posuda, morala sam pozajmiti nekoliko iz komšiluka da bih umutila sva ta jaja. Kolač je ispao super.

Utorak

Toma je za večeru želeo voćnu salatu. U receptu je pisalo "Poslužite bez ičega", pa sam skinula odeću. Ali, Tom je doveo prijatelja na večeru - nikad nisam videla tako začuđena lica.

Sreda

Odlučila sam da danas poslužim pirinač po receptu koji glasi ovako: "Potrebno je dobro pranje pre stavljanja pirinča u kipuću vodu". Ugrejala sam vodu, okupala se, pa tek onda stavila pirinač da se kuva. Ukus od toga nije bio bolji, ali kad kažu...

Četvrtak

Danas je Toma tražio salatu. Probala sam novi recept koji glasi: "Iseckajte sve sastojke i onda pospite po listovima zelene salate, sat pre no što je poslužite. Morala sam otrčati skroz do maminog vrta. Posula sam salatu po listovima i čekala tu sat vremena da je pas ne bi pojeo. Toma je navratio i pitao da li se osećam dobro. Pitam se zašto.

Petak

Toma je danas bio u kupovini i doneo pile. Zamolio me je da ga sredim za nedelju. Nisam bila sigurna kako se kokoši oblače nedeljom, ali sam našla preslatku haljinicu i male cipelice. Izgledala je divno, ali je Toma, kada ju je video, izašao iz kuhinje brojeći do 10. Nije mi jasno zašto, pošto sam već znala da on ume da broji.

Subota

Danas su Tomini roditelji došli na večeru. Htela sam da napravim pečenje, ali smo u frižideru imali samo hamburger. Stavila sam ga u rernu i podesila kontrole na pečenje. Mora da nešto nije u redu sa rernom, jer je na kraju pečenja opet ispao hamburger? Toma nije bio baš srećan, pa jedva čekam sutrašnji dan, da mu skuvam neko novo jelo...

Нема коментара:

Постави коментар