недеља, 27. децембар 2009.

Teri Pračet: Kosač

Teri Pračet je pisac serije knjiga o Disksvetu. Na blogu ću objaviti citate koji su mi se svideli, a za pun doživljaj preporučujem da pročitate knjige koje je izdala Laguna.

-Kao čovek koji pokušava da programira video- rekorder uz pomoć uputstva kojeg je sa japanskog na holandski preveo korejski nosač pirinča.

-Jedino čitalačko štivo gospođice Flitvort bio je Zemljoradnički godišnjak sa katalogom semena, koji je mogao da potraje i čitavu godinu u klozetu ako niko ne bio bolestan.

-Nije bilo golih čovečuljaka koji su tu sedeli i delili mudrost, jer prvastvar koju istinski mudar čovek shvati jeste da se od sedenja na planinskim vrhovima dobijaju ne samo hemoroidi, već smrznuti hemoroidi.

-I uzgred, ako još jednom kažeš ,,oj,, Dekane, ja ću te lično izbaciti sa Univerziteta, do ivice sveta ću te goniti najboljim demonima koje taumaturgija može da prizove, pocepaću te na najsitnije komadiće, samleti, pretvoriti u smešu koja će podsećati na tartar biftek i presuću te u činiju sa psećom hranom.

2 коментара: